O nama

Sezam book je izdavačka kuća koja je osnovana 12. jula 2004. godine.

Objavljujemo knjige iz oblasti populane psihologije, zdravstvene literature, beletristike, enciklopedijskih izdanja i rečnika, a od kojih posebno izdvajamo našeg nobelovca Ivu Andrića.

Posle više od dvadeset godina, u Srbiji se ponovo objavljuju dela Gabrijela Garsije Markesa. Sezam book je ovim pokazao visok nivo profesionalnosti i odgovornosti da se zadobije poverenje za ponovno objavljivanje Markesovih dela.

Trudimo se da održimo tempo objavljivanja, koji je prihvatljiv čitalačkoj publici i koji dozvoljava da se svakom naslovu posveti određena pažnja, sve u cilju da se izbegne hiperprodukcija.

Sezam book u svom izdavačkom programu objavio je naslove koji su našli ili će naći čitaoce među svim generacijama što je naš cilj, koji ćemo nastojati da sačuvamo i u narednim godinama objavljivanjem novih naslova pod sloganom - Uvek pravi izbor.

Izdavačka kuća SEZAM BOOK želi da, pored već objavljenih dela Ive Andrića i Gabrijela Garsije Markesa, objavljuje i dela drugih istaknutih domaćih pisaca kao i dela klasika svetske književnosti – onih koji su ostavili traga u istoriji kulture i onih koji sada stvaraju.

Tako Biblioteka HRAST nastoji da čitalačkoj publici skrene pažnju na autore kao što su Grigorije Božović, Stanislav Krakov i drugi koji su dugo pripadali korpusu prećutanih stvaralaca i da u ključu simbola osvetli književnu baštinu. Cilj ove edicije je ostvarivanje prepoznatljivosti i put ka samospoznaji unutar jedne književne tradicije kao što je srpska. Jer, tradicija – po Eliotovom mišljenju – nije nešto što se nasleđuje, nego se iznova stiče. Otuda je Biblioteka HRAST sticanje baštine.

Još jedna edicija, koja bi se s pravom mogla nazvati PUTOKAZ okupila je stvaraoce kao što su Milisav Savić i Đorđe Kadijević (a u pripremi su i druge knjige domaće i strane književnosti), te u isto vreme otvoren poziv piscima najrazličitijih poetika, jer SEZAM BOOK kao izdavačka kuća otvara korice književne vrednosti.

www.sezambook.rs